Elkészítés: 1. A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, és kézzel elmorzsoljuk.
2.Beleöntjük a tojássárgáját, adunk hozzá egy kevés hideg vizet (kb. 2-3 evőkanálnyit), és addig kevergetjük, amíg a tészta kezd összeállni. Végül kézzel összegyúrjuk és golyót formázunk belőle.
3. Fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Utána enyhén lisztes felületen kör alakúra nyújtjuk, majd egy kerek tortaformába simítjuk.
4. A tejszínt a tojással, a lereszelt sajttal és a szerecsendióval összekeverjük.
5. A tésztába tesszük a sonkaszeleteket, ráöntjük a sajtos-tejszínes masszát, és megszórjuk a tetejét kevés zsemlemorzsával.
6. Előmelegített 140 fokos sütőben 1 óra 20 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.