Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Vegyünk elő egy hőálló, mély edényt, melynek lehetőleg van fedője, ha nincs, az sem baj, akkor alufóliával kell lefedni majd. Az edény addig kis lángon tegyük fel a tűzhelyre melegedni, míg a húson lévő zsír beirdalunk és jól megsózzuk, megborsozzuk.
Közben az edénybe öntsünk olajat, és a lapockát médiumra pirítsuk át, ezután vegyük ki egy tányérra, és hagyjuk pihenni. Ugyanebben az edénybe a felkockázott hagymát, a felaprított fokhagymát kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a chilit, a köményt, a majorannát, az oregánót, sót és borsot. A felkarikázott paprikát és a felnegyedelt paradicsomot is hozzáadjuk, majd a 2 evőkanál ecetet is.
A húst visszatesszük az edénybe, összerázzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen elfedje, majd fedőt teszünk rá, és 3 órát sütjük kis-közepes lángon.
A rizst sós vízben megfőzzük, miközben leszűrjük, 2-3 dl vizet felforralunk egy edényben. Ezt visszatesszük a tűzre, a szűrőben lévő rizst a forrásban lévő víz felé helyezzük, majd rárakunk egy fedőt, és 10 percig pároljuk.
A tejfölbe beleaprítjuk a petrezselyemzöldet és belecsavarjuk a citrom levét.
A kész húst szépen felszeljük, teszünk rá a lecsós mártásból, ízlés szerint teszünk rá tejfölt, a rizst pedig mellé tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.