Elkészítés: Kis tálban a sót, a borsot, a pirospaprikát és a szerecsendiót összekeverjük A húst körbespékeljük (spékelőtű hiányában vékony, hegyes pengéjű kés is megteszi), majd a megszúrt helyekbe szórunk a kevert fűszerből, valamint szalonna- és fokhagymadarabokat dugunk bele. A maradék fűszerkeverékkel kívülről is jól körbemasszírozzuk a húst.
A tűzhelyre tesszük egy akkora edényben, amelyben kényelmesen elfér, körédobjuk a darabolt vöröshagymát, megszórjuk egész köménnyel, aláöntjük a bort, és forró zsírral meglocsoljuk (hogy a rostokat összekapja). Lefedve, közepes hőfokon pároljuk kb. 2 órát saját levében (az elfőtt folyadékot szükség szerint kevés vízzel pótoljuk, de elég szokott lenni a hús által kiengedett lé).
Amikor puhára párolódott (villapróba), 220 fokra előremelegített forró sütőben toljuk, saját szaftjával locsolgatva 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Szeletelés előtt alufóliával letakarva minimum 10 percet pihentetjük.
A nagyja zsiradékot leöntjük, és az alján lévő pecsenye szaftjával kicsit meglocsoljuk a hússzeleteket tálaláskor. (A maradék hús másnap egy könnyű főzelékhez ideális feltét.)
A rizibizihez forró zsiradékon a fagyasztott zöldborsót megdinsztelem, majd hozzáadom a rizst, és állandó keveréssel a rizst is felhevítem. Beleadom a vöröshagymát, kicsit együtt dinsztelem, és felengedem a forró vízzel. Sózom, borsozom, lassú tűzön készre párolom. A petrezselymet a végén adom hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.