Elkészítése: Nem sós és nem édes, inkább a kettõ közötti palacsintákat sütök. Közben elkészítem a tölteléket: a kis fej lilahagymát apró kockákra vágom és kevés olajban üvegesre sütöm. Ekkor az apró kockákra vágott gépsonkát is ráteszem, kicsit összesütöm, majd a kis darabokra vágott gomba következik. Ha már a gomba levet engedett, hozzáteszem a paradicsompürét és egy kis pirosaranyat, majd ízesítem sóval, kevés feketeborssal és viszonylag sok oreganoval. Ebbõl így egy olaszos ízhatású sonkás gombapörkölt lesz. Ha elkészült, turmix gépbe öntöm, és összeturmixolom, de úgy hogy azért darabos maradjon. Ezzel a töltelékkel betöltöm a palacsintákat, amiket ezután feltekerek. A töltött palacsintákat egy jénaiba helyezem egymás mellé. Ekkor egy fél literes sûrû tejfölfe belekeverem a maradék pirosaranyat, és ezzel vastagon megkenem a palacsinták tetejét. Ezután fél órára jó forró sütõbe teszem. Amikor a tejföl már kicsit rásült, kiveszem, és megszórom egy kis reszelt sajttal. Ha a sajt is rásült, tálalható.
A töltelékbe érdemes egy kicsit eltúlozni a fûszereket, fõleg az oreganót, mert a palacsintatészta és a tejföl enyhíti az ízt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.