Elkészítés: 1. A szűzet lehártyázzuk, majd hideg víz alatt alaposan átmossuk. Sózzuk, borsozzuk, enyhén berdözsöljük aprított kakukkfűvel. Egy éles késsel középen felszúrjuk, majd egy tányéron hűtőbe helyezzük.
2. A vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk, majd a felét nagyon apró kockára vágjuk, a másik felét félretesszük.
3. A gombafejeket megmossuk, megpucoljuk, és ha van rá mód, a spóratartó lemezeit kivágjuk, majd ismét átmossuk őket. Ezután borsó nagyságú kockákra vágjuk őket a szárakkal együtt. Tányérra tesszük. A deszkánkat lemossuk.
4. A gépsonkát apróra kockázzuk.
5. A vöröshagymát elkezdjük zsiradékon pirítani, de nem teljesen, csak épphogy színt kapjon, ezután rátesszük a sonkát, és ezzel pirítjuk meg teljesen. Ha lepirult, ráöntjük a gombakockákat, majd sózzuk és fehérborssal megszórjuk. Addig pároljuk, míg levét teljesen le nem főtte. Ezután a nagyon finomra vágott petrezselymet ráhintjük, hirtelen átforgatjuk, és félretesszük hűlni.
6. Ha a töltelék kissé kihűlt, habzsákba tesszük. A hűtőből kivesszük a baconszeleteket és a szűzet. Fogunk egy akkora alufóliadarabot, ami teljesen ellepi majd a szűzet, és ráhelyezzük szépen egymás mellé a szalonnacsíkokat. Ezt követően a zsák segítségével betöltjük a húst, és a végeit letűzzük hústűvel vagy fogpiszkálóval. Ráhelyezzük a szalonnára a húst, majd egyesével felhajtogatjuk a bacont, ezután szorosan rátekerjük a húsra. Olyan szorosan, ahogy csak tudjuk (fontos, hogy jól záródjon), a fóliába burkoljuk a szűzet.
7. Fogunk egy sütőalkalmatosságot (magasabb peremmel rendelkezzen), ujjnyi vizet öntünk alá, és a fóliás szűzet belehelyezzük, majd 150 fokos sütőben 1 órát sütjük. Ezután kivesszük, kicsomagoljuk, és 220 fokon visszahelyezve a sütőbe 5-5 percig sütjük mindkét oldalát. Ha a hús elkészült kivesszük egy deszkára és pihentetjük. Ha hűlt egy kicsitm, kivesszük a tűt vagy a fogvájót, majd egy nagyon éles késsel ujjnyi vastag rézsútos karikákat vágunk belőle.
8. Miközben a hús sül, elkészítjük a rizibizit. Fogjuk a kimért rizst, átmossuk, majd lecsöpögtetjük. Ezután zsiradékon kifehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a rizshez képest dupla mennyiségű vízzel, sózzuk, belerakjuk a másik fél fej vöröshagymát, majd lefedve takarékon készre pároljuk (kb. 14 perc). Letakarva pihentetjük pár percig, majd felkeverjük, és hozzákeverjük a közben enyhén sós vízben megfőzött borsót, a vajat és a reszelt sajtot.
9. Ízlésesen tálaljuk, díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.