Elkészítés: A lecsepegtetett halfilét a kenyérszeletekkel megegyező méretű darabokra vágjuk, és besózzuk. Megkeressük szép mély serpenyőnket, a vajon megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát, felöntjük a sörrel, megborsozzuk. Fedjük le, és kis lángon, mintegy húsz perc alatt pároljuk meg. Közben igyuk meg a maradék sört, és pirítsuk meg a toastszeleteket.
Szűrőkanállal ügyesen emeljük ki a halszeleteket a párolóléből, és helyezzük rá a pirítósra. Dugjuk el valami meleg helyre, és foglalkozzunk egy kicsit a párolólével, vagyis öntsük hozzá a paradicsommártást, és erős tűzön forraljuk be a felére. A tejszínt alaposan keverjük el egy kevés liszttel, adjuk a mártáshoz, és forraljuk össze.
Vonjuk be vele a pirítóstalapzaton heverésző halainkat, és már tálalhatjuk is. Adjunk mellé sültkrumplit, valamint sört és rajnai rizlinget, kinek-kinek ízlése szerint.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.