Elkészítés: A csoki 3/4-ét feltördeljük, és vízgőz fölött folytonosan kevergetve felolvasztjuk vigyázva, ne legyen forróbb, mint 46 fok Celsius. Akkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a többi felaprított csokoládét. Folyton kevergetve visszahűtjük 32 fokra. Ezt a folyamatot nevezzük beoltó módszeres temperálásnak.
Egy ecset segítségével kikenjük a bonbonformát a csokival vigyázva, hogy mindenhol fedjen. Hűtőben legalább 10 percig dermesztjük, majd még egy rend csokit kenünk bele, ismét hűtjük.
A sűrített tejet egy kis láboskába öntjük, azt beállítjuk egy magasabb falú tepsibe, amibe vizet öntünk. A sütőben, néha megkevergetve 1 órát karamellizáljuk, majd belekeverjük a sót.
A bonbon üregébe kiskanállal belekanalazzuk a meghűlt krémet, majd ismét hűtőbe tesszük legalább 10 percre.
Végezetül a maradék csokit ismét 32 fokra melegítjük, rákenjük a bonbonokra, a töltelékre, spaklival lehúzzuk a fölösleges csokoládét, majd minimum 1 órára visszatesszük hidegre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.