Elkészítés: A 2,5 dl langyos (!) vízbe belekeverjük az élesztőt és 3 csipet cukrot, és várjuk, hogy felfusson. Ha ez megtörtént, akkor a liszthez hozzáöntjük az élesztős vizet, és összekeverjük, hogy puha tésztát kapjunk. Meglisztezett gyúródeszkára borítjuk, és 4 egyforma kupacot készítünk belőle. Letakarjuk konyharuhával, és negyed órát hagyjuk kelni. Ha ez letelt, minden egyes kupaccal az alábbit tesszük: először négybe, majd minden negyedet háromba vágunk, és kis hurkává sodorjuk. A hurkákat az üres tepsibe, perec formára hajtva beletesszük. (A tepsit sem kilisztezni, sem kizsírozni nem kell!) A tojást egy pohárba ütjük, elkeverjük, és ezzel megkenjük a perecek tetejét. Közepes lángon kb. 20 percig sütjük (míg éppen el nem kezd színesedni). Ekkor kivesszük a sütőből, és a sóöntettel (egy kiskanál segítségével) meglocsolgatjuk. Visszatesszük a sütőbe, és teljes lángon picit megpirítjuk. Frissen tálaljuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.