Elkészítés: A sózott halat előző napon áztassuk be hideg vízbe, 2-3 alkalommal cseréljük rajta a vizet.
Húzzuk le a hal bőrét, távolítsuk el a csontokat, vágjuk nagyon apróra, vagy daráljuk le a hal húst, tegyük félre. A krumplit főzzük meg hajában, ha kihűlt, hámozzuk meg, vágjuk közepesen vastag karikákra.
Amíg a krumpli fő, illetve hűl, pároljuk meg a hagymát és a fokhagymát az olaj felén, lassú tűzön, amíg áttetsző lesz. Adjuk hozzá a paradicsomot, és főzzük tovább addig, amíg megpuhul, ízesítsük egy csipetnyi paprikával és a petrezselyemzölddel. Tegyük bele a halmasszát, és alacsony lángon főzzük kb. 6-8 percig.
Ezalatt kenjünk ki egy tűzálló tálat 1 kanál olajjal, a krumpli egyharmadával béleljük ki az alját. Terítsük rá a halas keveréket, majd borítsuk be a maradék krumplival. Locsoljuk meg a maradék olajjal, szórjuk meg egy kevés száraz zsemlemorzsával.
Helyezzük 200 fokra előmelegített sütő középső részére, süssük addig, amíg aranybarna és ropogós lesz a teteje (kb. 15 perc).
Friss salátával és fekete olívabogyóval tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.