Elkészítés: 1. A megmosott paradicsomokat néhány pillanatra tegyük forró vízbe, majd szűrjük le, húzzuk le a héjukat, és nyomjuk ki a levét, majd daraboljuk fel.
2. Egy serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát és az erőspaprikát, adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk meg, és közepes tűzön főzzük kb. 10 percig. Közben a szardelláról hideg folyóvízzel mossuk le a sót, aprítsuk fel, majd adjuk a paradicsommártáshoz.
3. A kapribogyót is öblítsük le. Daraboljuk fel az olívabogyót, majd a kapribogyóval és a sűrített paradicsommal együtt adjuk hozzá a mártáshoz, és további 15 percig folytassuk a főzést.
4. Sózzuk, ízesítsük egy csipet oregánóval, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
5. A spagettit bő, sós vízben főzzük „al dente” keménységűre (azaz nem teljesen puhára), szűrjük le, és keverjük össze az elkészített mártással.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.