Előkészítés: A burgonyát megsikáljuk, és héjában puhára főzzük. A spárgát megmossuk, meghámozzuk, legjobb, ha krumplihámozóval dolgozunk. Ügyeljünk arra, hogy ne maradjon rajta héj, mert keserű lesz. A fás végeit levágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk.
Elkészítés: A spárgát a vajjal, a cukorral, a citromlével, egy kevés sóval ízesített vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Érdemes 6-8 spárgaszálat összekötni, mert így könnyebb a főzése. Zsiradék nélkül megpirítjuk a napraforgómagot egy serpenyőben, és tányérra borítjuk. A tejfölt elkeverjük 4-5 evőkanál spárga főzőlével, felmelegítjük, sóval, borssal fűszerezzük. Belekeverünk 4 evőkanál napraforgómagot, a petrezselymet. A spárgát tányérokra szedjük, leöntjük a szósszal, és megszórjuk a napraforgómaggal. Héjában főtt burgonyát kínálunk hozzá.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 415 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.