Elkészítés: A spárgák végeit letöröm, meghámozom. A vizet a sóval, cukorral, citromlével felforralom. Előbb a fehér spárgákat kb. 12-15 perc alatt, majd a zöldeket kb. 6-8 perc alatt roppanósra főzöm. Ha vastagabbak a spárgák, a főzési idő néhány perccel megnő.
A spárgákat jeges vízbe mártom, majd tálra szedem.
A vékony sajtszeletekből 1,5 cm hosszú csíkokat vágok. A mandulaszeleteket zsiradék nélküli serpenyőben enyhén megpirítom.
A spárgák vastagságától függően 1 fehéret és 1 zöldet, vagy 1 fehéret 2 zölddel kötegekbe rendezek, a sajtcsíkokkal spirálisan átkötöm. A spárga főzővizéből 1 evőkanálnyit a sütőtálba merek (a többiből remek leves készülhet!), erre helyezem a kötegeket. A tetejüket befedem a pirított mandulalapokkal, frissen őrölt borssal alaposan megszórom.
Forró sütőben néhány perc alatt megolvasztom a sajtot – aki pirultabban szereti, tovább is sütheti. A tál aljára mert főzőlé megakadályozza a sajtok letapadását. Frissen a legízletesebb!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.