Hagymás rostélyos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus grízgaluska leves
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Vadas marha
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Zsemlegombóc
Babgulyás
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Epres blondie
Tárkonyos csirkeraguleves
Dubarry-csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
Spárgás rakott csirkemell recept
recept
Mester

Spárgás rakott csirkemell

60 perc
0 adag
Átlagos
5
2010. 05. 06.

Elkészítés

Elkészítés: A felszelt csirkemellet (vagy pulykamellet) sózom, majd színes borsot darálok rá. A rozmaringbokromat kissé megkopasztom, és feldarabolom a levélkéket.

4-5 teáskanál olajban keverem a rozmaringot, és belereszelem a citromhéjat. Ezt a fűszerezett húsokra kenem, majd félreteszem pácolódni, amíg a többi hozzávaló elkészül.

A spárgát megmosom, levágom a végét, megpucolom. Kevés vizet forralok, ízesítem sóval, citromlével és 2 csipet cukorral. Ebben kb. 10 percet főzöm a sípokat.

A vajat megolvasztom, beleteszem a lisztet, és kifehérítem. Sózom, majd felöntöm a hideg tejjel, vagyis besamel mártást készítek. A besűrűsödött mártásba keverem a fél citrom levét, a parmezánt, és őrölök bele színes borsot.

A hússzeleteket kifehérítem teflonserpenyőben, majd egy hőálló tálba rendezem, szorosan egymás mellé. Erre rászedem a spárgasípokat, majd leöntöm a mártással.

Ha halmozni akarjuk az élvezeteket, a tetejére reszelhetünk még sajtot.
Az egészet előmelegített sütőben (légkeverés: 170 fok) kb. 25-30 perc alatt megsütöm, illetve amíg a mártás megpirul a tetején.

Rizzsel tálalom, és ecetes uborkát kínálok hozzá.

Megjegyzés
A receptet Fiamma küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.