Elkészítés: A felszelt csirkemellet (vagy pulykamellet) sózom, majd színes borsot darálok rá. A rozmaringbokromat kissé megkopasztom, és feldarabolom a levélkéket.
4-5 teáskanál olajban keverem a rozmaringot, és belereszelem a citromhéjat. Ezt a fűszerezett húsokra kenem, majd félreteszem pácolódni, amíg a többi hozzávaló elkészül.
A spárgát megmosom, levágom a végét, megpucolom. Kevés vizet forralok, ízesítem sóval, citromlével és 2 csipet cukorral. Ebben kb. 10 percet főzöm a sípokat.
A vajat megolvasztom, beleteszem a lisztet, és kifehérítem. Sózom, majd felöntöm a hideg tejjel, vagyis besamel mártást készítek. A besűrűsödött mártásba keverem a fél citrom levét, a parmezánt, és őrölök bele színes borsot.
A hússzeleteket kifehérítem teflonserpenyőben, majd egy hőálló tálba rendezem, szorosan egymás mellé. Erre rászedem a spárgasípokat, majd leöntöm a mártással.
Ha halmozni akarjuk az élvezeteket, a tetejére reszelhetünk még sajtot.
Az egészet előmelegített sütőben (légkeverés: 170 fok) kb. 25-30 perc alatt megsütöm, illetve amíg a mártás megpirul a tetején.
Rizzsel tálalom, és ecetes uborkát kínálok hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.