Elkészítés: A spenótot kiolvasztjuk. Egy edényben olívaolajon megdinszteljük a reszelt hagymákat, majd mehet bele a rizsliszt, a spenót, a fűszerek és a tejszín. Kevergetjük pár percig, lehúzzuk a tűzről. A felvert tojásokat is belekeverjük, lassú tűzre visszatesszük pár percre, amíg a tojás megszilárdul. Itt kockázzuk bele a sajtot, olyan 1 cm-es darabokban.
Olyan tésztát vegyünk ami friss, mert ez nagyon finom, és könnyű vele dolgozni. Kigörgetjük a kinyújtott tésztát, és a kerek piteformával belenyomjuk a felső lap méretét. Olívaolajjal megkenjük a pitesütő belsejét, és a maradék tésztával beborítjuk a belsejét, hagyunk díszítésre pár leeső darabkát.
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
A tésztával kibélelt formába beleöntjük a spenótos-sajtos keveréket, lehet, hogy marad is belőle, majd a fele mennyiségnél a felkockázott gépsonkát is rárakosgatjuk, és befedjük egy kis spenótos masszával. Az egészre ráhelyezzük óvatosan a kerek tésztatetőnket, és a maradékkal kidíszítjük.
Megkenhetjük tojással vagy olajjal a tetejét , pici vizet fröcskölünk rá, majd a sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Várunk a szeleteléssel, míg egy kicsit kihűl. Önmagában is kiváló, de húsok mellé köretnek is tökéletes.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.