Elkészítés: A kiolvasztott spenótot összekeverjük 4 darab felvert tojással és az összemorzsolt fetával. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, illetve fehérborssal, továbbá hozzáadjuk a fokhagymanyomóval pépesített fokhagymagerezdeket. Botmixerrel az egészet még jobban felkeverjük, hogy krémes legyen. A töltelék ezzel kész!
A vajas leveles tésztát kettévágjuk. Egy magas falú sütőformát (kör alakú jobb) kivajazunk, és a tésztával úgy béleljük ki, hogy az oldalára is kerüljön. Villával megszurkáljuk az alját, és beleöntjük a spenótkrémet. Majd kanállal 4 mélyedést csinálunk bele, és azokba kisebb tojásokat ütünk. Végül beborítjuk a tészta másik felével. A széleket villával összenyomkodjuk, majd a tetejét tojássárgájával megkenjük, hogy szép, aranyló színe legyen.
Díszítésként megszórhatjuk a tetejét fenyőmaggal vagy napraforgómaggal. 200 C fokon szép pirosra sütjük.
Még melegen magában, vagy esetleg némi tejföllel megkenve, frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.