Előkészítés: A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy csipet cukrot, 4 ek. lisztet, és lefedve kb. 30 percig kelesztjük.
Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, összekeverjük a cukorral és egy csipet sóval. Közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojásokat, és rászórjuk apróbb darabokban a vajat. Végül az élesztős tejet is ráöntjük, és a robotgép dagasztóspiráljával alaposan összedolgozzuk. Letakarjuk, és kb. 60 percig kelesztjük. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és lecsepegtetjük. A tojást felverjük. A tésztát átgyúrjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Éles késsel kb. 10x10 cm oldalú négyzeteket vágunk ki belőle. Minden négyzet közepére egy-egy eperszemet teszünk, megkenjük tojással a tésztaszéleket, és mint egy zsákot, összefogjuk a tésztát az eper felett.
Bőséges olajat forrósítunk (vagy fritőzben), és úszva kisütjük benne a zsákokat. Konyhai papírtörlőre szedjük, felitatjuk róluk a felesleges zsiradékot, és fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 891 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.