Előkészítés: A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy csipet cukrot, 4 ek. lisztet, és lefedve kb. 30 percig kelesztjük.
Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, összekeverjük a cukorral és egy csipet sóval. Közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojásokat, és rászórjuk apróbb darabokban a vajat. Végül az élesztős tejet is ráöntjük, és a robotgép dagasztóspiráljával alaposan összedolgozzuk. Letakarjuk, és kb. 60 percig kelesztjük. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és lecsepegtetjük. A tojást felverjük. A tésztát átgyúrjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Éles késsel kb. 10x10 cm oldalú négyzeteket vágunk ki belőle. Minden négyzet közepére egy-egy eperszemet teszünk, megkenjük tojással a tésztaszéleket, és mint egy zsákot, összefogjuk a tésztát az eper felett.
Bőséges olajat forrósítunk (vagy fritőzben), és úszva kisütjük benne a zsákokat. Konyhai papírtörlőre szedjük, felitatjuk róluk a felesleges zsiradékot, és fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 891 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.