Előkészítés:
A kacsamellet megtisztítjuk, megmossuk, és leszárítjuk. Borssal, majoránnával fűszerezzük, és félretesszük pihenni. A burgonyát meghámozzuk.
Elkészítés:
1. Aszalt szilvás káposzta
A hagymát és a káposztát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük. A káposztát sózzuk és félretesszük 30 percre. Majd az olajon karamellizáljuk a cukrot, amikor szép a színe, rátesszük a hagymát, a köménymagot, és összeforgatjuk. Amikor összeesett a hagyma, rátesszük a káposztát, nagyon kíméletesen kicsit megpirítjuk. Amikor a káposzta is összeesett, ráöntjük a bort, és lefedve pároljuk, néha megkeverjük. Amikor még kicsit roppanós, beletesszük az aszalt szilvát, a borecetet, elkeverjük, és még lefedve pároljuk 10-15 percen át. Ha szükséges, ízesítjük.
2. A kacsamelleket megsózzuk, és serpenyőben, bőrével lefele, kíméletesen elkezdjük sütni. Nem kell alá olaj, mert elegendő zsiradékot ad ki magából. Amikor szépen megpirult a bőre, megfordítjuk, és ízlésünknek megfelelően vörösre vagy rózsaszínre sütjük.
3. A burgonyát kevés sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Az olajat felforrósítjuk, és az egész burgonyákat átforgatjuk benne, kissé megpirítjuk.
4. Az elkészült melleket a káposztával, a burgonyával tálaljuk, meglocsoljuk a saját szaftjával. Párolt zöldségeket is adhatunk hozzá.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 580 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.