Előkészítés:
A kacsamellet megtisztítjuk, megmossuk, és leszárítjuk. Borssal, majoránnával fűszerezzük, és félretesszük pihenni. A burgonyát meghámozzuk.
Elkészítés:
1. Aszalt szilvás káposzta
A hagymát és a káposztát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük. A káposztát sózzuk és félretesszük 30 percre. Majd az olajon karamellizáljuk a cukrot, amikor szép a színe, rátesszük a hagymát, a köménymagot, és összeforgatjuk. Amikor összeesett a hagyma, rátesszük a káposztát, nagyon kíméletesen kicsit megpirítjuk. Amikor a káposzta is összeesett, ráöntjük a bort, és lefedve pároljuk, néha megkeverjük. Amikor még kicsit roppanós, beletesszük az aszalt szilvát, a borecetet, elkeverjük, és még lefedve pároljuk 10-15 percen át. Ha szükséges, ízesítjük.
2. A kacsamelleket megsózzuk, és serpenyőben, bőrével lefele, kíméletesen elkezdjük sütni. Nem kell alá olaj, mert elegendő zsiradékot ad ki magából. Amikor szépen megpirult a bőre, megfordítjuk, és ízlésünknek megfelelően vörösre vagy rózsaszínre sütjük.
3. A burgonyát kevés sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Az olajat felforrósítjuk, és az egész burgonyákat átforgatjuk benne, kissé megpirítjuk.
4. Az elkészült melleket a káposztával, a burgonyával tálaljuk, meglocsoljuk a saját szaftjával. Párolt zöldségeket is adhatunk hozzá.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 580 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.