Előkészítés: A körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk, húsát negyedeljük, citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon.
Elkészítés: Fél liter vizet a cukorral fölforralunk, a körtedarabokat belerakjuk, és 2-3 perc alatt félpuhára főzzük, majd a levében hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a tejberizst. A tejet fölforraljuk, a rizst beleszórjuk, beledobjuk a vaníliarudat, és 20-25 perc alatt, folyamatosan kevergetve, kis lángon megfőzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a cukrot, kihűtjük. A krémhez a tejet felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral, a liszttel habosra keverjük, és a forró tejből 4 evőkanálnyit a tojássárgájába dolgozunk. Szüntelenül kevergetve a többi tejbe csurgatjuk. Kevergetve, 2-3 perc alatt krém sűrűségűre főzzük. Ha kész, a rizzsel összeforgatjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, a massza felét belesimítjuk, a lecsöpögtetett körtéket rárakjuk, és a maradék rizzsel betakarjuk. A tetejére reszeljük a mézes puszedlit, végül olvasztott margarinnal meglocsoljuk. A sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 656 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.