Előkészítés: A körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk, húsát negyedeljük, citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon.
Elkészítés: Fél liter vizet a cukorral fölforralunk, a körtedarabokat belerakjuk, és 2-3 perc alatt félpuhára főzzük, majd a levében hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a tejberizst. A tejet fölforraljuk, a rizst beleszórjuk, beledobjuk a vaníliarudat, és 20-25 perc alatt, folyamatosan kevergetve, kis lángon megfőzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a cukrot, kihűtjük. A krémhez a tejet felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral, a liszttel habosra keverjük, és a forró tejből 4 evőkanálnyit a tojássárgájába dolgozunk. Szüntelenül kevergetve a többi tejbe csurgatjuk. Kevergetve, 2-3 perc alatt krém sűrűségűre főzzük. Ha kész, a rizzsel összeforgatjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, a massza felét belesimítjuk, a lecsöpögtetett körtéket rárakjuk, és a maradék rizzsel betakarjuk. A tetejére reszeljük a mézes puszedlit, végül olvasztott margarinnal meglocsoljuk. A sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 656 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.