Elkészítés: A sushi rizst a leírás alapján megfőzzük úgy, hogy miután hozzáöntöttük a vizet, a fedőt nem szabad levenni az edényről. Amikor a vizet elfőtte, hagyjuk kihűlni (lehetőleg a fedőt rajta hagyva). Fontos, hogy a rizs hideg legyen. Nem kézmeleg, hanem hideg. Én egy tál hideg vízbe szoktam tenni az edényt, hogy gyorsítsa a folyamatot, vagy előző nap készítem el a rizst.
A 2 tojásból omlettet készítünk úgy, hogy palacsintaformát kapjunk. Ne keverjük össze, mint a rántottát.
Az omlettet, a meghámozott uborkát és a halat nagyon vékony csíkokra vágjuk. Minnél vékonyabb, annál könnyebb lesz feltekerni.
A nori lapot ráterítjük a bambuszfonatra, és kanállal (vagy kézzel) elsimítjuk rajta a rizst vékony rétegben (nem kell ujjnyi vastagon, csak éppen elfedje). A lap közepére ráhelyezünk 1-2 uborkacsíkot, 1-2 omlett csíkot és 1 csík halat. Jó szorosan egymás mellé kell helyezni őket. Ezután lassan elkezdjük feltekerni a lapot a bambusz segítségével. Alaposan nyomkodjuk le minden tekerés után, hogy jól összeálljon a sushi tekercs. A közepénél óvatosan, egy hajtásra tekerjük fel a felhalmozott tölteléket. Aki már haladó, több kupac tölteléket is rakhat bele.
Éles késsel ujjnyi vastagságúra vágjuk, és máris fogyaszthatjuk szójaszószba mártogatva. A szójaszószba egy kis darabka wasabi paszta is kerülhet, hogy még finomabb legyen!
Itadakimasu!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.