A kekszet összemorzsoljuk, hozzáadjuk a felmelegített vajat és alaposan összekeverjük. Egy 24 centiméter átmérőjű kapcsos tortatformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a kekszmorzsát, és tenyérrel egyenletesen ellapogatjuk. Ezután hűtőbe tesszük legalább fél órára, hogy kellően lehűljön, mielőtt rákerül a joghurtos réteg.
Elkészítjük a citromos réteget: a joghurthoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a citromlevet, majd simára keverjük.
0,5 dl vizet forráspontig melegítünk, majd levéve a tűzről hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután hozzáöntjük a joghurtos keverékhez, majd alaposan elkeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a joghurtos keverékhez.
Kivesszük a kekszes alapot a hűtőből, és a tortaformát megmagasítjuk dupla sütőpapírral, majd egyenletesen rákanalazzuk a citromos krémet. (A joghurtos réteg kicsit magasabb lesz mint a tortaforma, azért kell megmagasítani pár centivel) Ezután visszatesszük a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A szedres réteghez a joghurthoz hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd simára keverjük .
A szedret összeturmixoljuk, majd egy szitán átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe. Ezután a szederpépet hozzáadjuk a joghurthoz, és simára keverjük.
0,5 dl vizet forráspontig melegítünk, majd levéve a tűzről hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután hozzáöntjük a joghurtos keverékhez, majd alaposan elkeverjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a joghurtos keverékhez. Kivesszük a hűtőből a tortát, majd egyenletesen rákanalazzuk a szedres krémet. Ezután visszatesszük a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
Végül a sárgadinnyés réteget készítjük el: a joghurthoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, és az őrölt fahéjat, majd simára keverjük.
A sárgadinnyét felkockázzuk, összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a joghurthoz és simára keverjük.
0,5 dl vizet forráspontig melegítünk, majd levéve a tűzről hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután hozzáöntjük a joghurtos keverékhez, majd alaposan elkeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a joghurtos keverékhez. Kivesszük a hűtőből a tortát, majd egyenletesen rákanalazzuk a sárgadinnyés krémet. Ezután visszatesszük a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A teljesen megdermedt tortát kivesszük a hűtőből, majd ízlés szerint díszítjük a felhasznált gyümölcsökkel.
Megjegyzés
Érdemes előző nap elkészíteni, mert akkor van idejük a rétegeknek megdermedni, és az ízek is jól összeérnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.