Elkészítés: 60 dkg krumplit megfőzök. A főtt krumplit áttöröm, és hozzáadom a lisztet, a tojást, a sót és a cukrot, majd lazán összedolgozom.
A búzadarát megpirítom kevés zsiradékom. Ha kihűlt, hozzáadok kb. 1 pohárnyi cukrot és a citrom héját belereszelem.
Kinyújtom a tésztát (kb. kisujjnyi vastagságúra), és megszórom a cukros-citromhéjas pirított grízzel.
Feltekerem. Úgy fog kinézni mint a piskótatekercs. Szorosan belecsavarom egy konyharuhába, a két végét elkötöm. Fogom a nagy befőzőlábast, vizet forralok benne, és amikor már forr, óvatosan beleteszem a konyharuhába csavart tésztát. Állandó forrásban kell tartani úgy, hogy a víz éppen ellepje. Főzési idő kb. 40 perc. Ez függ attól, hogy milyen vastagra nyújtottuk a puha krumplis tésztát.
Ha 40 perc múltán megbökdösöd, érzed, hogy szinte kitöltötte a konyharuhát, hiszen a gríz megdagadt benne, és jó ruganyos. Ekkor kiveszem, hagyom hűlni.
Kibontás után szeletelem. Megszórom cukros darált dióval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.