Babgulyás
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus grízgaluska leves
Vadas marha
Csupacsokis brownie
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal
Dubarry-csirkemell
Farsangi szalagos fánk
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kuglóf
Hagymás rostélyos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Körömpörkölt csülökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Szabolcsi töltött káposzta III. recept
recept
Mester

Szabolcsi töltött káposzta III.

120 perc
0 adag
Megfizethető
3.7
2011. 11. 26.

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagyobb fazékba felteszünk vizet forrni. Az édeskáposztát a torzsája mentén rézsútosan bevágjuk, a közepébe egy húsvillát szúrunk, és beletesszük a forró vízbe. Ahogy fő a káposzta, a vágás mentén válnak le a levelek, ezeket kivesszük a vízből.

Kevés olajon üvegesre pirítjuk a rizst, majd 2 evőkanál ételízesítővel megszórjuk, és annyi vizet öntünk alá, hogy elfedje. Kb. 10 percig főzzük, míg beszívja magába a vizet.

A 2 hagymát apróra vágjuk, majd olajon megfonnyasztjuk, jó sok pirospaprikát szórunk rá, de nem a tűzön, mert megkeseredik. Ezután a darált hússal a hagymát a rizst összekeverjük, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával ízlés szerint. Öntünk hozzá annyi paradicsomlevet, amennyit a massza felvesz. A megmaradt káposztalevelekből apróra vágva még 2-3 maréknyit beleszórhatunk a töltelékbe.

Ekkor el lehet kezdeni a leveleket megtölteni. A levelekben levő vastag részt ki kell vágni. A torzsát és a megmaradt leveleket a fazék aljára tesszük, rárakjuk sorban a megtöltött káposztát.

A fazekat felöntjük félig vízzel, félig paradicsomlével, fedő alatt főzzük kb. 1,5-2 órát, de közben kóstolással lehet ellenőrizni.

Megjegyzés
A receptet Dr. Solti Béláné küldte. Köszönjük! Fotó: AS

Recept értékelése

3.7 / 5

3 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.