Elkészítés:
1.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csavarjuk a tésztagolyót és a hűtőbe tesszük 30 percre.
2.) A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, felkarikázzuk, a szalonnát kockákra vágjuk, majd kevés olajon 5-6 perc alatt egy teflonban megsütjük a hagymás-szalonnát. Kicsit megsózzuk, megborsozzuk.
3.) Egy mélyebb edényben összekeverjük a tojásokat a tejszínnel és a tejjel, majd sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
4.) A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk papírral.
5.) A tésztát kör alakúra nyújtjuk, és a tortaformába simítjuk úgy, hogy legalább 4 cm magas pereme legyen. Belekanalazzuk a szalonnás hagymát, majd ráöntjük a tojásos keveréket és a sütőbe tesszük. Kb. 50-60 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje kicsit megbarnul. Zöldsaláta vagy savanyú uborka kitűnően illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.