Előkészítés:
A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A savanyú káposztát (ha túl savanyú, kiöblítjük) apróbb darabokra vagdaljuk.
Elkészítés:
A burgonyát leszűrjük, meghámozzuk, és áttörjük. A lisztet a burgonyához szitáljuk, beledolgozzuk a vajat, a tojást és a tojássárgáját, egy csipet sót. Kissé hűlni hagyjuk. A burgonyás masszából ujjnyi vastag rudat sodrunk, és kb. 3 cm nagyságú darabokra vagdossuk. Kezünkkel kissé megsodorjuk. Enyhén sós vízben addig főzzük a nudlit, amíg feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Az olajat felforrósítjuk, és ropogósra sütjük benne a szalonnát. A
szalonnát kiszedjük, a visszamaradt zsiradékban kisebb adagokban megfuttatjuk a nudlikat, kiszedjük. A zsiradékba keverjük a hagymát, és megpároljuk. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, hirtelen megpirítjuk. Belekeverjük a nudlit, összeforrósítjuk. Tálaláskor megszórjuk a szalonnával. Borssal fűszerezzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.