Elkészítés: A 4 tojás sárgáját a vajjal kikeverjük, majd a lisztet, a cukrot, a sütőport hozzáadjuk. Mivel a tészta könnyen törik, ajánlatos legalább egy óráig a hűtőbe tenni. Ezután kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. (Én ráborítom a tepsit és a deszkával együtt átfordítom, így kevésbbé szakad szét.) A töltelékhez jól kikeverjük a túrót, porcukrot, csipetnyi sót, apróra összevágott zöld kaprot, a vajat, a vaníliás cukrot, majd a tepsiben lévő, a széleit kissé felhajtott tésztára egyenletesen felkenjük.
A négy tojásfehérjét, néhány csepp citromlével kemény habbá verjük. A felvert habba óvatosan belekeverjük a porcukrot, és rákenjük a túrótöltelékre.
Előmelegített 150-160 fokos sütőben sütjük. Ha a tészta szép barna - nem kokszos -, a túró megfelelően átsült, és a tojáshab halvány barna, kivehetjük a sütőből.
Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.