Elkészítés: 3 dl vizet sózunk, cukrozunk, felforralunk. Hozzáadjuk a zsírt, ha feloldódott, a lisztet is beleszórjuk. Addig főzzük )kevergetve), míg teljesen sima lesz, és elválik az edény falától.
A tűzről lehúzva egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Csillagcsöves zsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe szív alakot nyomunk a hattúk testének, a nyakakat S alakot nyomva készítjük. Tetejüket felvert tojással megkenjük, forró sütőbe toljuk.
230 fokon 5 percig, alacsonyabb hőfokon 15 percig sütjük. A sütőajtót kinyitni TILOS! Ha aranyszínűek, a sütőt elzárjuk, ajtaját résnyire nyitjuk, és 15 percet szárítjuk.
Ha kihűltek, tetejüket levágjuk, ezeket kettévágjuk középen, ezek lesznek a hattyú szárnyai. Megtöltjük a krémmel, majd teszünk rá tejszínt, nyakukat belehelyezni a krémbe, és rárakjuk a szárnyakat. (a nyakakat jobb, ha külön sütjük meg, mert kevesebb idő kell nekik, mint a hattyúk testének).
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.