Elkészítés: 3 dl vizet sózunk, cukrozunk, felforralunk. Hozzáadjuk a zsírt, ha feloldódott, a lisztet is beleszórjuk. Addig főzzük )kevergetve), míg teljesen sima lesz, és elválik az edény falától.
A tűzről lehúzva egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Csillagcsöves zsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe szív alakot nyomunk a hattúk testének, a nyakakat S alakot nyomva készítjük. Tetejüket felvert tojással megkenjük, forró sütőbe toljuk.
230 fokon 5 percig, alacsonyabb hőfokon 15 percig sütjük. A sütőajtót kinyitni TILOS! Ha aranyszínűek, a sütőt elzárjuk, ajtaját résnyire nyitjuk, és 15 percet szárítjuk.
Ha kihűltek, tetejüket levágjuk, ezeket kettévágjuk középen, ezek lesznek a hattyú szárnyai. Megtöltjük a krémmel, majd teszünk rá tejszínt, nyakukat belehelyezni a krémbe, és rárakjuk a szárnyakat. (a nyakakat jobb, ha külön sütjük meg, mert kevesebb idő kell nekik, mint a hattyúk testének).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.