Elkészítés: A meggyes szívekhez a tésztához összegyúrjuk a lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel, a vajjal, a fahéjjal cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 2 órára betesszük a hűtőbe.
Pihentetés után a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk, szíveket szaggatunk ki belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. A tojássárgáját összekeverjük a tejjel, megkenjük vele a szíveket, és fél szem meggyet nyomunk a közepükbe. A tepsire rakosgatjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Kihűtjük.
A zabpelyhes szívekhez felolvasztjuk a vajat, összekeverjük zabpehellyel, a liszttel, a cukorral és a mézzel.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a papírt megkenjük olajjal, a sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Rásimítjuk a masszát, és a sütőben 10-12 percig sütjük. Még melegen szíveket szaggatunk ki belőle, hagyjuk kihűlni.
A csokoládét felolvasztjuk. Néhány szívet félig megmártunk az étcsokoládéban, a maradékra rácsorgatjuk a fehér csokoládét. Tetejükre felaprított gyömbért szórunk. Hagyjuk megszáradni.
A mázas szívekhez a tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojással. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a sütőporral, a mandulával, a fűszerekkel, és a vajas masszához adjuk. A tejjel hígítjuk, és alaposan összedolgozzuk.
A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A masszát csillagcsőrös habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsire szíveket nyomunk belőle. A sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
A mázhoz simára keverjük a porcukrot a citromlével, és a szívekre kenjük. Hagyjuk megszáradni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.