Előkészítés: A banánt héját lehúzzuk, húsát villával összetörjük, citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, alaposan összedolgozzuk, és fél órán át pihentetjük.
Elkészítés: Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A banános masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk, megforgatjuk a szezámmagban, és az olajban körös-körül aranysárgára sütjük. (Ne süssük túl, mert a mag megkeseredik!) Az olajból kiemelve papírszalvétán a felesleges zsiradékot leitatjuk róluk. Fogvájóval egy-egy szem meggyet tűzünk a labdácskák tetejére.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 342 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.