Elkészítés: Kicsit csaltam, mert nem én gyúrtam és kelesztettem a tésztát, hanem a jó öreg, megbízható kenyérsütő gépre bíztam a munkát. Beletettem 380 ml vizet, 1 evőkanál olívaolajat, 3,5 teáskanál sót, 2 teáskanál cukrot, 500 g lisztet, 1 evőkanál lenmagot és 1 evőkanál szezámmagot, végül 1 csomag szárított élesztőt és beállítottam a 2-es programot (fehér kenyér sütés). A második dagasztás és kelesztés után leállítottam a gépet, kivettem a tésztát, meglisztezett nyújtódeszkán jól átgyúrtam, majd zsemléket formáztam belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tettem őket. A szemlék tetejébe késsel kereszt formát vágtam, megkentem felvert tojással és megszórtam len- és szezámmaggal, majd előmelegített sütőben (3-as fokozaton) 25 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.