Előkészítés: A kukoricadarát átszitáljuk. A gyümölcsöket hagyjuk felengedni.
Elkészítés: A tejet a vajjal feltesszük főni, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük, amikor felforrt habverővel kevergetve hozzáadjuk a darát. Fedő alatt néhány perc alatt megduzzasztjuk, a tűzről levéve egyesével elkeverjük benne a tojásokat, majd ismét folyamatos keverés mellett forrpontig melegítjük. Egy tepsire kiöntjük, és 2 cm vastagságúra elterítjük, kihűtjük. A tojást tálkában felverjük, másik edényben elkeverjük a zsemlemorzsát a szezámmaggal, a liszttel egy harmadik tányérba szórjuk. Tésztakiszúróval holdakat formázunk a masszából, és lisztbe, tojásba, szezámmaggal kevert zsemlemorzsába hempergetjük. Bő forró olajban megsütjük, lecsepegtetjük, azonnal tálaljuk a gyümölcsökkel együtt. Vadak mellé illik leginkább.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 340 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.