Elkészítés: Az élesztőt a langyos vízben egy csipet kristálycukorral felfuttatom, majd a többi hozzávalóval együtt hozzáadom a liszthez, és alaposan kidolgozom. Ha szükséges, adok még hozzá egy kis vizet, a lényeg, hogy laza állagú tésztát kapjunk, ami szépen elválik a táltól. 1,5 órát, konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesztem.
Ha a tészta megkelt, 5 részre osztom, hüvelykujj vastagságú pálcákat sodrok belőle, a végét összenyomom - hogy karikát kapjak -, langyos vízbe mártom, majd a magkeverékbe, és sütőpapírral bélelt tepsire teszem.
15 percet kelesztem az elkészült karikákat, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.