Elkészítés: A tésztához a lisztet mélyebb tálba szitáljuk, beleadjuk az élesztőport, a porcukrot, a tojássárgákat, a sót, a citromhéjat, a vajat és a langyos tejet (sűrű nokedlitésztához hasonló állagú tésztát kell kapunk). A tésztát addig dagasztjuk a tálban, amíg elválik a tál falától (kézzel, géppel, fakanállal). A tetejét kicsit meglisztezzük, letakarjuk, és langyos helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd 2 részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk 4-5 mm vastagságúra, megkenjük szilvalekvárral, majd megszórjuk a mandulaforgáccsal. Feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kis távolságra egymástól.
A tepsiben 15 percig pihentetjük, majd megszurkáljuk villával és megkenjük tejjel.
Hideg sütőbe toljuk, a sütő hőmérsékletét 200 fokra állítjuk, és kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.