Előkészítés: A tortaformát kikenjük olajjal, és beszórjuk a mandulaforgáccsal. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát vékony gerezdekre vágjuk. A szilvát lecsepegtetjük, négybe vágjuk. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A vajat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal, a tejjel és a liszttel. A gyümölcsöket a formába szórjuk, ráöntjük a masszát, és a sütő középső rácsán kb. 35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Simára keverünk 12,5 dkg porcukrot a tojásfehérjével, és bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. A maradék 5 dkg porcukrot elkeverjük 2 evőkanál szilvalével, és vékony sugárban, csigaalakban a torta tetejére csurgatjuk. (Készítsünk kis tölcsérkét sütőpapírból, és ebből csurgassuk a levet). Fogvájóval belehúzunk a vékony csíkba, és hagyjuk teljesen megszáradni.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 235 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.