Előkészítés: A lisztet összekeverjük az élesztővel, a cukorral, a citromhéjjal, a tojással, a vajjal, a tejjel és egy csipet sóval. Alaposan összedolgozzuk, letakarjuk, és meleg helyen 30-40 percig kelesztjük, amíg a tészta duplájára dagad.
Elkészítés: Az aszalt szilvát és a mogyorót durvára összevágjuk, és a megkelt tésztába keverjük. A tésztát 12 darabra osztjuk. Mindegyik darabot kb. 10 cm átmérőjű körré húzunk-nyújtunk. Közepébe fél-fél evőkanálnyi szilvalekvárt teszünk, és összezárjuk a tésztát. A széleket alaposan összenyomkodjuk. Az illesztéssel lefelé lisztezett deszkára rakjuk a fánkokat, és kb. 20 percig kelesztjük. A vajat vagy olajat frizőzben vagy nagy lábosban 175 fokra forrósítjuk, és a fánkokat adagonként kb. 3-4 percig sütjük benne. Konyhai papírtörlőre szedjük, és még melegen megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.