Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. Kivajazunk egy kerek, 24 cm átmérőjű üveg vagy kerámia sütőformát.
A szilvát megmossuk, negyedeljük. A gyümölcsöt összekeverjük az evőkanál cukorral és kukoricaliszttel, majd egyenletesen eloszlatjuk a sütőforma alján.
A mandulát/törökmogyorót apróra daráljuk, vagy vágjuk. A lisztet összekeverjük a mandulával/törökmogyoróval. A tésztát robotgép habverőjével keverjük ki: először a tojásokat keverjük össze a sóval, a cukorral, a vaníliaaromával vagy vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a liszt és a mandula/törökmogyoró keverékét. Hozzáadjuk a vajat, a tejet és a citromhéjat. A sűrű palacsinta tészta állagú keveréket ráöntjük a gyümölcsre.
A clafoutit addig sütjük, amíg a tészta közepe is megszilárdul, a széleken pedig aranybarnára pirul a teteje - kb. 55 percig. Lassan hűtjük, langyosan tálaljuk - így már jól szeletelhető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.