A szilvát megmossuk, félbevágjuk, magját eltávolítjuk, majd a fél szilvákat is hosszában elfelezzük (nekem elég nagy szilváim voltak, ha kisebbek, akkor felezve is jó, ebben az esetben értelemszerűen 6 db kell belőle).
A darált diót elvegyítjük a liszttel és a sütőporral. A cukrot, a vajat, a csipet sót, a fahéjat, a tojásokat és a tejet egy keverőtálban kézi mixerrel először lassan, majd 2 percig magasabb fokozaton jól összekeverjük.
A tésztát szétosztjuk a papírkapszlival kibélelt muffinforma 12 mélyedésébe. Mindegyik közepébe helyezünk 1-1 darabka szilvát, héjával lefelé.
Előmelegített sütőben, 175 fokon (hőlégkeverés esetén 160 fokon) kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.