Előkészítés: A tésztához az élesztőt kevés liszttel a tejbe morzsoljuk, összekeverjük egy kiskanál cukorral, és langyos helyen kb. 15 percig kelesztjük. Amikor megkelt, hozzáadjuk a maradék lisztet, kis darabokban a margarint, a cukrot, egy csipet sót, és alaposan kidagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen kb. 30 percig kelesztjük. A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk, és kockára vágjuk.
Elkészítés: Kikenünk egy nagyobb tepsit margarinnal. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, a tepsibe tesszük úgy, hogy pereme is legyen, és kb. 10-15 percig kelesztjük a tepsiben. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A szilvával megszórjuk a tészta tetejét, kicsit belenyomkodjuk. A tojásokat felverjük a tejföllel, a cukorral, és egyenletesen a szilva tetejére öntjük. A sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 280 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.