Elkészítés: A burgonyát a lisztel, sóval és a zsírral összegyúrjuk, majd vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk. Mindegyik kockára szilvát, mokkacukrot, fahéjat teszünk, és gombóccá formáljuk. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
A zsemlyemorzsát az olajon megpirítjuk, fahéjjal, vaníliás cukorral ízesítjük, a megfőtt gombócokat belehempergetjük.
Közben elkészítjük a kompótot.
Tálaláskor 4-5 gombóc tetejére vaníliás tejszínhabot, kevés kompótlét teszünk, a gombocók mellé rakjuk kompót gyümölcseit.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.