Előkészítés: A húst kicsontozzuk, aszalt szilvát kimagozzuk. A hagymát megtisztítjuk, négybe vágjuk.
Elkészítés: A húst hosszában éles késsel felszúrjuk, és az üreget megtöltjük a szilvával, sózzuk, borsozzuk. Az így elkészített húst tűzálló tálba tesszük, és beborítjuk a szalonnaszeletekkel. Mellétesszük a hagymát, az olajat és kevés vizet öntünk alá. Lefedjük, és a sütőben 200 fokon (gázsütő 3. fokozat) kb. 50-60 percig sütjük. Időnként meglocsoljuk a levével. Ha a húst megpuhult, a léből kiszedjük. A hús levét az étkezési keményítővel besűrítjük, és egy kis magyaros fűszerkeverékkel ízesítjük. Főtt burgonyát és áfonyát/áfonyalekvárt kínálunk mellé.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 529 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.