Előkészítés: A húst kicsontozzuk, aszalt szilvát kimagozzuk. A hagymát megtisztítjuk, négybe vágjuk.
Elkészítés: A húst hosszában éles késsel felszúrjuk, és az üreget megtöltjük a szilvával, sózzuk, borsozzuk. Az így elkészített húst tűzálló tálba tesszük, és beborítjuk a szalonnaszeletekkel. Mellétesszük a hagymát, az olajat és kevés vizet öntünk alá. Lefedjük, és a sütőben 200 fokon (gázsütő 3. fokozat) kb. 50-60 percig sütjük. Időnként meglocsoljuk a levével. Ha a húst megpuhult, a léből kiszedjük. A hús levét az étkezési keményítővel besűrítjük, és egy kis magyaros fűszerkeverékkel ízesítjük. Főtt burgonyát és áfonyát/áfonyalekvárt kínálunk mellé.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 529 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.