Előkészítés: A lisztet és a keményítőt tálba szórjuk, hozzáadunk 1 tojást, 7 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, a lágy margarint, és alaposan összedolgozzuk (ha van, kézi robotgép keverőspiráljával). Cipóvá formázzuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
Elkészítés: A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, és szív alakú kiszúróval kb. 40 szívet szaggatunk. A tepsire rakosgatjuk, és 2 perc alatt elősütjük. Közben a marcipánt a maradék 1 tojással és cukorral kikeverjük. A marcipánmasszát apró lyukú csillagcsőrös habzsákba szedjük, és az elősütött szívek peremére nyomjuk. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel, és megkenjük vele a szíveket. A sütőben további 8-10 percig sütjük. A szíveket kiszedjük a tepsiből, és kihűtjük. A zselét felmelegítjük, s olyan egy nejlonzacskóba töltjük, aminek előzőleg levágtuk a sarkát. A zselét a szívek közepébe folyatjuk, és hagyjuk megszáradni.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 104 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.