Elkészítés: Először is a diót megtörjük, majd késsel durvább darabokra vágjuk, félretesszük.
A szőlőt megmossuk, leszemezzük, és ha van otthon gyümölcsprésünk, akkor abban kifacsarjuk a levét, ha nincs, akkor fogunk egy közepes méretű fazekat, egy nagy szűrőkanalat ráhelyezzünk a fazék tetejére, és a szőlő szemeket fürtönként beledobáljuk a szűrőkanálba, majd fakanál vagy egyéb konyhai törő eszközzel szétzúzzuk a szemeket, és a szűrőkanál aljából szépen lecsöpög a tiszta, magmentes lé. Ez egy kicsitt hosszabb ideig tartó művelet, melyet mindaddig kell művelni, amíg 4 dl natúr szőlőlét nem kapunk.
Ezután egy kisebb lábasba beleszórjuk a pudingport, hozzáadjuk a cukrot vagy édesítőszert, majd elkeverjük a szőlőlével. Lassú tűzön folytonos kevergetés mellett ugyanúgy főzzük, mint a pudingot, csak még mielőtt levennénk a tűzről, hozzáadjuk a durvára vágott diónkat.
Pudingformába vagy egyéb vízzel kiöblített tálkába tesszük, és ha kihűlt, kiöntjük a formából. Sütemények töltelékének is megfelel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.