Elkészítés: A lisztet összegyúrjuk 12 dkg hideg vajjal, 10 dkg cukorral, a tojássárgájával és a csipetnyi sóval. Lefedve 30 percre hideg helyre állítjuk.
A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagra nyújtjuk, és 5 cm-es korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozat) 6-7 percig sütjük.
17 dkg cukrot a maradék vajjal együtt felolvasztunk. Hozzáadjuk a tejszínt, a darabokra vágott szárított barackot meg a földimogyorót, majd kb. 3 percig főzzük. A tölteléket 2 kiskanál segítségével a korongokra halmozzuk, és további 15 percig sütjük. Közben a tortabevonót gőz fölött felolvasszuk és a szultánkekszek alját belemártjuk. Majd megvárjuk, míg a bevonat megszilárdul.
Én szoktam diót és mandulát is tenni a tetejére. Használhatunk tejcsokit is.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.