Elkészítés: A húst folyó vízzel leöblítem, papírtörlővel a vizet leitatom, kockákra vágom (utána már nem mosom).
Vastag aljú edényben a zsiradékon a szalonnát kisütöm, rádobom a vöröshagymát, megpirítom, majd benne a fokhagymát is. Meghintem pirospaprikával, a húst azonnal hozzáadom, és magas hőfokon folytonos keveréssel jól körbepirítom (vigyázva, hogy a paprika nehogy megégjen).
A zöldpaprikát és zellert is átpirítom rajta egy kicsit, majd sózom, borsozom, és a többi fűszerrel ízesítem, 1 babért dobok rá, és meglocsolom a musttal. Forrástól lassan, takarékon párolom saját levében. (Ha kellőképp takarékra állítjuk, saját levében megpuhul, nem kell vízpótlás.) A marha korától függően párolom a húst puhulásig, közben - ha szükséges - utána fűszerezem.
Amikor a hús már jó puha (de még nem az igazi), hozzáadom a paradicsomot is, amikor összeesik, megöntözöm a borral, és addig főzöm néha megkevergetve, ameddig a hús megfelelően puhára fő, és csak a sűrű szaftja marad alatta.
Közben a tarhonyát kevés olajon megpirítom, beledinsztelem a vöröshagymát, felengedem 9 dl forró vízzel, sózom, borsozom, a krumplikockákat is belekeverve kb. 20 perc alatt fedő alatt takarékon puhára párolom.
A pörköltet a krumplis tarhonyával tálalom, hozzá ízlés szerint savanyúságot vagy gyümölcskompótot kínálok.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.