Elkészítés: Az olívabogyót, a szardellafilét és a lecsepegtetett kapribogyót mozsárban összetörjük vagy összemixeljük robotgéppel, majd kevés olívaolajat adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen. Őrölt borssal, esetleg néhány csepp citrommal és/vagy zúzott fokhagymával ízesíthetjük.
Érdemes 1 napot állni hagyni, hogy az ízek összeérjenek. A tapenade-ot kenyérre kenve fogyasztjuk, előételnek, vendégvárónak kiváló. Jól illik paradicsomsalátba vagy joghurtos uborkasalátához, friss sajtokhoz is.
Ez az alaprecept tovább variálható:
- 1 evőkanál mustárral vagy
- kevés chilivel vagy
- friss zöldfűszerrel (kakukkfű, bazsalikom) vagy
- 2 evőkanál konyakkal (ebben az esetben kevesebb olajat adjunk hozzá)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.