Elkészítés: A bort, az ecetet és a fűszereket összeöntjük, majd felforraljuk, s fedő alatt kis lángon kb. 3-4 percig főzzük. Utána hozzáadjuk az előre megtisztított fokhagymagerezdeket (könnyebb a fokhagymával elbánni, ha a fejeket egészben előzőleg 1-1,5 órára hideg vízben áztatjuk), s az újraforrástól számítva kb. 3-4 percen át, fedő alatt, kis lángon tovább főzzük.
A fazekat tartalmával együtt félretesszük, majd másnap feltesszük, s forrástól számítva 3-4 percen keresztül ismét főzzük. (Ne főzzük túl, mert értékes tápanyagokat veszít, s ha puha, nem is jó.)
Ha teljesen kihűlt, üvegekbe rakjuk, a lével felöntjük, s a tetejére 1 evőkanál olajat öntünk. Lezárva, jégszekrényben akár egy évig is eltartható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.