Előkészítés: A paprikát megmossuk, húsát kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, nem túl apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, gerezdekre szeljük, magját kikaparjuk. A húst megmossuk, falatnyi kockákra vágjuk.
Elkészítés: Feltesszük forrni a tejet 4 dl vízzel és pici sóval. Amikor forr, belekeverjük a kukoricadarát, és 5 percig főzzük. Vízzel kiöblítünk egy tepsit, a kész pépet ráöntjük, 1 cm vastagon elsimítjuk, és félretesszük hűlni. Felforrósítjuk az olajat, fehéredésig pirítjuk benne a húst. Rátesszük a hagymát és a paprikát, sózzuk, borsozzuk, és 4-5 percig pirítjuk. Megszórjuk a tárkonnyal, kevés vizet öntünk alá, és 10 percig pároljuk. Ezután belekeverjük a tejfölt, ha kell, ízesítjük még, hozzáadjuk a paradicsomot, és nagyon kíméletesen, 5 perc alatt összefőzzük. A kihűlt polentát nagyobb kockákra, vagy háromszögekre vágjuk, és bevonatos serpenyőben, kevés forró olajon, 3-5 percen át sütjük, majd a húshoz tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
Nehézségi fok: könnyű
1 adag: 505 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.