Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedem, alaposan megmosom, és kis kockákra, darabokra vágom. A kemény csumáját én kidobom. A hagymát apróra felvágom, és egy kanál zsíron megdinsztelem. Kiskanál pirospaprikát szórok rá, és felengedem pici vízzel, hogy a paprika ne keseredjen meg benne. Belerakom a karfiolt, megszórom őrölt borssal, pici sóval, ételízesítővel, majd felengedem annyi vízzel, hogy a karfiolt épp ellepje. Fedő alatt párolom. Mikor kész, egy pohár tejfölt kikeverek egy evőkanál liszttel, és lyukas kanálon vagy nagylyukú szűrőn rászűröm a karfiolra. Előtte érdemes levenni a tűzről, hogy ne csomósodjon be az egész. Mikor beleszűrtem a lisztes tejfölt, picit még visszateszem összefőzni.
Mellé apró kagylótésztát vagy copfocska tésztát szoktam főzni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.