Elkészítés: A lencsét beáztatom legalább fél nappal a főzés előtt.
A csülköt vízzel feleresztem, felteszem főni, időnként megfordítom. Kb. 50 perc elteltével villával megszúrom, ha a kellő puhaságot elérem, lezárom.
Közben a lencsét felteszem főni, beleteszem a babérlevelet. Amikor a csülök már megfőtt, a levét a lencséhez adom. Szórok bele borsot.
A hagymát, fokhagymát aprítom, olajon megdinsztelem, adok hozzá lisztet, rántást készítek. Megszórom paprikával.
Amikor a lencse már puha, hozzáadom a rántást, öntök bele ecetet s tejet, facsarok bele citromot, nyomok bele mustárt, összeforralom.
Tálaláskor merek a tányérba főzeléket, vágok rá a csülökből, s kanalazok rá tejfölt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.