Elkészítés: A lisztet összegyúrjuk a vajjal, a tojással, a cukorral és 2 evőkanál vízzel. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hidegre tesszük.
A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kivágjuk, majd vékony cikkekre vágjuk, a citromlével, a porcukorral, a lekvárral és a likőrrel összeforgatjuk.
Kibélelünk sütőpapírral egy piteformát, a tésztát kinyújtjuk, beletesszük. Az almacikkekkel kirakjuk, majd 10 percre betoljuk a sütőbe.
Közben a tejszínben elkeverjük a vaníliás cukrot és a keményítőt, majd a tortát kivesszük a sütőből, egyenletesen meglocsoljuk a tejszínnel, és visszatoljuk a sütőbe további 20 percre.
A kisült almatortát langyosan vagy hdegen, mentalevelekkel díszítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.