A sütőt 160 fok légkeverésen előmelegítem, egy nagy tepsit kibélelek egy szilikonos sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt 160 fok légkeverésen. Egy 30x40-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Válasszuk szét a tojásokat és verjük fel a fehérjét egy csipet sóval, majd tegyük félre. A sárgáját keverjük habosra a cukorral és keverés közben csorgassuk hozzá a két evőkanál meleg vizet.
Adjuk hozzá a darált pisztáciát és a sütőporral átszitált lisztet. Kézi habverővel nagy átkeverő mozdulatokkal lazán forgassuk össze. Majd a tojáshab 1/3át is adjuk hozzá óvatos keveréssel, végül a 2/3-át is forgassuk bele.
Tegyük a masszát a sütőbe és 20-25 perc alatt légkeverés nélkül süssük világosbarnára. Ha megsült, vegyük ki, és tegyünk rá egy sütőpapírt, arra pedig egy konyharuhát. Fordítsuk át a tepsit, borítsuk ki a tésztát és melegen tekerjük fel.
Hagyjuk így kihűni és tegyük a mélyhűtőbe, hogy hideg legyen a tészta, amikor a fagyival megtöltjük.
Amíg a tészta kifagy, elkészítjük fagyigépben a joghurt fagyit. A hozzávalókat előzőleg kb. egy órán át tartsuk a mélyhűtőben hogy jó hidegen kerüljenek bele a fagyigépbe.
A keverjük össze joghurtot és a sűrített tejet, verjük fel a teszínt és keverjük össze a hozzávalókat. Majd készítsük el a fagyigépben a használati útmutatónak megfelelően.
Fagyigép nélkül öntsük egy lapos tálba, tegyük a mélyhűtőbe és félóránként keverjük át. Ha megfagyott, vegyük elő a tésztát, tekerjük ki, fejtsük le róla a papírt, töltsük meg a fagyival és szórjük meg bőven a fagyasztott gyümölccsel.
Tekerjük fel szorosan és csomaguljuk be egy tiszta sütőpapírba, majd tegyük be a mélyhűtőbe egy éjszakára.
Másnap vegyük ki és kb. 10 perc után szeleteljük fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.